Mivec Owners Group
http://mivec.co.nz/forums/

Radiator fan and cooling fan will not work
http://mivec.co.nz/forums/viewtopic.php?f=7&t=12328
Page 1 of 1

Author:  martin0027 [ 21 Jul 2018 00:32 ]
Post subject:  Radiator fan and cooling fan will not work

The car is 94 LANCER The original engine was 4G92 SOHC, which was replaced by gen1 4G92 mivec many years ago. I think it is from cyborg.
At that time, the technician changed the engine curve with the original ECU of 4G92 SOHC plus the piggyback emanage. The engine operation was not very powerful.

Until I found the rabbit webpage message on this website, I tried to install the MAP SENSOR / intake temp sensor / cas. with the original 4828 ECU and modified the engine harness.
Try to start the engine and it will work...but I found that the radiator fan will not run until the external water temperature meter is 95 °C. Press A/C ON. Only the A/C switch light is on and the blower is running, air conditioning cooling fan and compression The machine did not respond

Gen1 mivec ecu pin20 a/c on same as my SOHC ECU.
MIVEC pin22 compressor clutch in the SOHC ECU for pin45.
Radiator fan in mivec ecu should be the same as pin16.
Where is the possible problem? Missing wires or jumpers are wrong?
thank you all.

Author:  martin0027 [ 09 Aug 2018 00:44 ]
Post subject:  Re: Radiator fan and cooling fan will not work

It is known that pin20 has +12V voltage when A/C switch on
When the fan terminal PIN16 compressor clutch terminal PIN22 is removed from the harness connector and the body is in contact, the radiator fan and the cooling fan and the compressor clutch will operate.
Can this help determine that the ECU is broken?

Page 1 of 1 All times are UTC + 12 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/